Priser inkl. moms

Verkstad, bilhandlare?

Vi söker fler återförsäljare! Ta kontakt med oss så berättar vi mer.

 

 

Visa, MasterCard, Klarna, PayPal

 

VISAR 1-8 (27)1 2 3 4 Sista 100 per sida

LED-ramper

Vi har LED-ramper för alla fordon

Det är mycket som ställer krav på god sikt på vägen som slingriga landsvägar, mörk skog och djur utmed vägkanten. Här hittar du extraljusramper i alla prisklasser som passar alla typer av fordon som personbilar, transportfordon, maskiner, arbetsfordon, offroad, ATV med mera. Med LED-tekniken fås många fördelar som extremt snabb upptändning, låg strömförbrukning, mycket lång livstid och hög driftsäkerhet, underhållsfria. Ledramper har funnits ett tag nu och med tiden sker en enorm utveckling av dessa och det är lätt hänt att det blir missförstånd om vilka siffror som är viktiga och vilka som inte så viktiga.

Några saker som är bra att känna till när du väljer ledramp

Watt - Visar hur mycket effekt lampan har men kan inte användas som jämförelsedata rakt av då olika dioder är olika effektiva...

Watt - Visar hur mycket effekt lampan har men kan inte användas som jämförelsedata rakt av då olika dioder är olika effektiva beroende på vilka komponenter som har använts. En lampa med mindre watt kan lysa mer än en lampa med högre watt vilket är positivt då lampans dioder och elektronik är effektivare. Att enbart titta på watt-talet är en vanlig missuppfattning när det gäller LED-lampor.

Lumen - För att kunna jämföra två olika LED belysningars ljusflöde behöver man första ta reda på om det är teoretiska eller effektiva Lumen som anges i lampans specifikation. Verkliga lumen (effektiva Lumen) är ljusmängden som faktiskt kommer ur en lampa (1 meter från ljuskällan) Det tal som oftast anges är teoretiska lumen som är en matematisk modell av varje enskild lysdiods högsta teoretiska lumental i labbmiljö med optimala förhållanden. Alla dioder och drivelektronik spiller effekt som värme och en enkel tumregel är att märkesvaror som Baja Design, Lazer med flera använder komponenter av högre kvalitet med mindre spill. Oftast ligger verkningsgraden på 80-90% medan många lågpris fabrikat ligger på verkningsgrader ner mot 50-60%. Lumen tar inte hänsyn till i vilken riktning ljuset strålar vilket innebär att detta värde ofta är missvisande när det handlar om hur riktad belysning fungerar i praktiken som ett i detta fall med extraljusramper.

LUX - Lux är i sin tur enheten för belysningsstyrka. Lux är det värde som beskriver hur en strålkastare lyser (1 lux = 1 lumen per kvadratmeter). Värdet är avgörande för en optimal bedömning av räckvidden och anger hur mycket ljus som når fram till en viss yta. Räckvidden anges oftast med två mått som 0,25 Lux som motsvarar ljuset vid månsken. Det andra är 1 Lux som är den ljusmängd som krävs för att läsa en dagstidning. Luxvärdet ett bra värdemätare som på ett bra sätt talar om vilken kastlängd man kan förvänta sig av produkten. Hur ljuset kommer ut slutändan bestäms av optiken på extraljusrampen.

Optik - Olika optik och linser är ämnade för olika ljusbilder där man oftast delar in dessa i spot, combo/driving och flood. Valet mellan dessa beror på vilket behov du har med din extraljusramp. Med högre spridningsvinkel sprids ljuset bredare på bekostnad av längd. Desto mindre spridning desto längre kastlängd.

Spot - ljusspridning på 5°-15° - Endast smalstrålande reflektorer med fokus på längd i ljusbilden

Combo - ljusspridning på 15°-60° - Kombination av smal och bredstrålande linser ger både längd och bredd i ljusbilden.

Flood - ljusspridning på över 35° - Enbart bredstrålande linser för en bred ljusbild

Monteringstillbehör - De flesta extraljusramperna levereras med fästen men ibland vill man kanske montera rampen på annat sätt för att undvika skador eller en snyggare montering. Vi har monteringsfästen, bågar, sidofästen och reläkablage till våra extraljusramper och du hittar tillbehören under installationstillbehör.

Vi kan LED-ramper och hjälper dig gärna vid valet av extraljusramp till ditt fordon. Du når oss enklast på vår kundtjänst på 031-98 14 46 eller info@vool.se